Jag läste ut den här boken på 400 sidor på ca en dag. Jag började den 24 och läste ut den på kvällen den 25. Det var så skönt att i princip sträckläsa en bok eftersom jag har haft några långsamma böcker det senaste!


Det finns monster i havet

Eliza är den anonyma författaren till en oerhört framgångsrik webbserie. Hon ritar och skriver serien Monstrous Sea under pseudonymen LadyConstellation. Hennes serie är vida känd och har flera miljoner läsare. Elizas riktiga liv skulle inte kunna vara mer annorlunda. I verkligheten är Eliza en tystlåten blyg person med social ångest. Hon har inga vänner utanför datorn och i hennes skola är hon känd som ”Läskiga Eliza”. Eliza vill inget hellre än att hålla de här världarna åtskilda, men när en ny elev, Wallace, börjar på hennes skola, riskerar hennes två verkligheter att glida samman.

Wallace Warland, en av de största fanfiction-skrivarna i Elizas fandom, är också en tillbakadragen person, men när Eliza är med honom vågar hon öppna sig mer. Långsamt kommer de in i varandras världar. För Wallace är Eliza bara ett vanligt fan av Monstrous Sea och hon önskar inget hellre än att berätta sanningen för honom. Men hennes två liv har varit åtskilda så länge, så om hennes hemlighet någonsin skulle komma ut, skulle hela hennes tillvaro ställas på ända.


Med tanke på att jag skrev där ovanför att jag läste ut boken på en dag så förstår man säkert att jag älskar den här boken! Jag gav den 5 stjärnor på goodreads. Den här boken är en av de första (inte Den första men en av) böckerna som har fått mig att intressera mig mer för nutidsgenren. Innan brukade jag tycka att genren var tråkig. Ingen magi, inga överraskningar, ingenting annorlunda mot mitt liv. Så är det inte alls. DEN HÄR BOKEN ÄR EN AV DE BÄSTA JAG HAR LÄST I ÅR!

Jag älskade karaktärernas utveckling. Man kan se den hos alla, inte bara huvudpersonerna. Boken får det verkligen att kännas som att alla har sin egna historia. Vi kanske bara hör Elizas och en del av Wallaces men alla har en historia med saker vi inte känner till! Delar av deras historier influerar Elizas och på så sätt får man delar ur allas liv.

Eliza är en av de mest relokerbara karaktärer jag någonsin läst om. Hon tänker saker som jag har tänkt, säger saker som jag skulle säga, har problem som alla tonåringar bråkar med. Man kan relatera så mycket till henne. På alla möjliga sätt. Hennes inre monolog är intressant och jag var aldrig uttråkad av den här boken. Jag trodde visserligen att huvudproblemet skulle komma lite snabbare men det var inget problem. All den ackumuleringen behövdes för att det som hände sen skulle bli ett sådant problem. Den här boken visar verkligen hur jobbigt det är att hantera drama. Jag förstår dig Eliza, jag skulle också reagera så!

Mina absoluta favoriter av bikaraktärerna måste nog varit Sully och Church, Elizas bröder. Det fanns så vackra ögonblick av syskongemenskap i den här boken och vid ett av dem var jag nära på att börja gråta för det var så fint.

Det enda jag hade svårt med var sidorna av Elizas serie som dök upp ibland. Jag älskade en del av dem också, men ibland var det svårt att hänga med i vad som hände. Jag vet inte om det var meningen att man skulle hänga med i vad som hände men jag var riktigt förvirrad där ett tag.

Jag skulle kunna skriva väldigt mycket mer om den här boken men den här recensionen är redan uppe i 600 ord. Jag slänger bara in ett av mina favoritcitat och sedan är jag klar!

Det finns mer i livet än berättelser, Eliza

Jag känner att jag borde jobba med att förstå det också ;-).

//Felicia