Jag läste för några dagar sedan ut en bok som hette The Last Namsara av Kristen Ciccarelli. Jag tänker inte göra en recension av ett antal olika anledningar men jag tänkte att jag i alla fall kunde skriva lite snabbt vad den handlade om.


 

För länge sedan levde drakarna i fred med människorna i riket Firgaard. De delade historier och levde i enighet med varandra. Men när människorna vände sig mot varandra i krig gjorde drakarna samma sak. Historier blev farliga vapen, de kunde locka till sig drakar och få dem att spruta sin giftiga eld över världen.

Asha är dotter till kungen av Firgaard. Men som ett straff för ett brott hon begick som barn är hon utsedd till landets Iskari, drakdödaren. Vad hon än gör så är hon ändå föraktad av sitt folk och bunden till sin uppgift. Samtidigt är hon motvilligt förlovad till sin fars onde kommendant.

När hennes far ger henne en väg ur alla hennes bekymmer kan hon inte avstå. Hon måste döda den första draken, Kozu. Källen till alla historier. Draken som förstörde hennes stad och gav henne ett fruktansvärt ärr. Men när hon kommer närmare sitt mål inser hon att det kan finnas mer bakom historierna än hon först trott. Hon börjar ifrågasätta sina moraler och snart är ingenting säkert längre,


 

Det tog mig tio dagar att läsa ut den här boken och jag har ingen aning varför. Den var bra, en smula stökig på sina ställen men ändå en underhållande bok. Jag var visserligen sjuk några dagar och har haft en del att göra, men tio dagar?

Undertiden kom tre böcker som jag hade beställt från adlibris. Three Dark Crowns av Kendare Blake, Wicked Like a Wildfire av Lana Popovic och Eden Conquered av Joelle Carbonneau. Jag ser fram emot att läsa dem allihop!

Just nu läser jag en annan bok, Eliza och hennes monster av Francesca Zappia.

//Felicia