För tillfället läser jag en boken Gemina som är andra delen i The Illuminae Files. Det är en serie med böcker som är skrivna i ett unikt format. De är uppbyggda av intervjuer, mail, chattgrupper, anteckningar, dagbokssidor m.m. Allt det här bildar en komplex historia som man kan pussla ihop. Det är väldigt underhållande och utmanande att läsa, men det tar också tid. Böckerna är för det första på engelska och har en del avancerat dataspråk och moderna förkortningar. Det här är blandat med påhittade ord som ibland kan vara lätta att misstas för riktiga ord. Det kan även komma delar när man inte fattar vad som händer och då måste gå tillbaka i boken för att läsa ikapp sig så man förstår. Ibland kan det vara väldigt svårt att få ihop berättelsen och man känner sig bara allmänt förvirrad om vad som händer.

Den första boken tog två veckor för mig att läsa. Det är väldigt lång tid för mig. Nu har jag läst Gemina i ungefär en vecka. Det tar tid men jag har nu ca 250 sidor kvar i boken. Till följd av att ha läst den här boken har jag inte haft så mycket att skriva om, så jag tänkte att jag slänger in en uppdatering om vad som händer!


För övrigt så har jag beställt tre nya böcker från Adlibris (fantastisk sida för övrigt). Jag beställde Eden Conquered av Joelle Charbonneau, andra och sista boken i Dividing Eden duologin. Jag beställde även Three Dark Crowns av Kendare Blake, första boken i en trilogi som nyligen avslutades. Sist beställde jag Wicked Like a Wildfire (underbar titel), som just nu har en uppföljare.

Alla de här böckerna har jag suktat efter länge, och två av dem har jag inte kunnat hitta i affärer så jag beställde därför över nätet! De är fantasyböcker alla tre vilket passar bra eftersom jag har läst en del science fiction och paranormal fantasy det senaste. Jag har tänkt att hinna läsa en nutida bok efter Gemina. De här böckerna borde komma om en till två veckor så jag ska nog hinna läsa färdigt en del innan det!.


Det var min statusuppdatering för idag!

//Felicia