Jag får ofta frågan om varför jag älskar läsning så mycket från människor runt omkring mig. Det finns tusen olika svar på det! Jag älskar att läsa för att man får hitta och utforska nya världar. Man möter nya personer och får följa med på deras äventyr, i deras bra och dåliga stunder. Man skrattar, gråter och blir överraskad bredvid dem! Man blir förälskad i världen dem är i.

Läsning tar en ifrån verkligheten för en stund och det kan ge mig ett lugn som jag inte kan hitta någon annanstans. Det ger mig tröst när jag är ledsen, det lugnar mig när jag är stressad och är med mig när jag är ensam. Karaktärerna i böcker växer och blir verkliga mitt huvud och när jag är färdig med en bok är det som om de alltid har varit där. Som att vi gick på deras äventyr tillsammans!

Att läsa en riktigt bra bok ger mig en glädje som är både helt naturlig och enkel men också komplex på ett sätt som gör den omöjlig att förklara. Jag tror att alla skulle kunna få den här känslan, man måste bara hitta rätt bok!

f62c3c89f9542459cbde1e19c0307b87

Jag tror att detta citatet kommer från George R.R Martin.

Bara några korta anledningar till varför jag älskar att läsa!

//Felicia